Aşkın dili, dini, rengi hele ki siyaseti hiç yoktur. Korkmayın, aşık olun ve aşkınızın arkasında durun...

2 Kasım 2015 Pazartesi

Sıradaki 5 kitap

Merhabalar
pinucciasbooks blogunun sahibi sevgili Pınar, yine bir etkinlik başlatmış ve keyifli geçen şu Pazartesi gunumde, ben de kahvem eşliğinde etkinlik için blog yazımı yazmaya karar verdim.
Ben video çekmeyi sevmediğim için yazıyla katılmak istedim:)

Sıradaki 5 kitap:
Guz okuma şenliğimizde sıraya geçirdiğim ve beni sabırsızlıkla bekleyen 5 kitaptan bahsetmeye başlıyorum.

*Şu anda elimde olan ve ilk sırada diye göstereceğim kitap listemin 6. sırasında yer alan Yasaklanmış bir kitap; Rıta MONALDI&Francesco Sortı/Salai'nin Yumurtası.
Kitabı Antalya Konyaaltı Kitap Fuarında görüp almıştım. Okumak için sabırsızlanıyordum. Kitabın arka kapak yazısından yola çıkarak "Kitapları Avrupa çapında ses getiren, yazdıkları nedeniyle Vatikan'ın tepkisini çeken ve kitapları artık kendi ülkeleri İtalya'da yayımlanmayan R.Monaldi&F.Sorti çiftinin son derece eğlenceli bir tarihi-polisiye kurgu içinde kaleme aldığı Salai'nin Yumurtası, okuru Roma sokaklarında gizli bilgiler içeren bir kitabın peşinden surukluyor."
Kitabın kurgu olduğunu duşunuyorum. Fakat önsüzünde Leonardo Da VINCI'nın evlatlığı ve öğrencisi olan Salai'nin tamamı kendi el yazısıyla yazılmış olan ve Floransa hakimlerine teslim edilmiş olan sorgu tutanağı olduğu belirtilmektedir. Kitap hakkında ayrıntılı bir araştırma henuz yapmadım. Okuduktan sonra paylaşacağım blog yazısında edindiğim bilgileri de paylaşırım.
Tabi okumuş olan arkadaşlar varsa onlarında benimle fikirlerini ya da bilgilerini paylaşmasını isterim.


*Guz okuma şenligine bir hevesle başladıgım gun çalıştıgım okula yanımda Bertrand David-Jean-Jacques Lefrere / İnsanlıgın En Eski Muamması kitabını göturup okula bıraktım. Hasta olup rapor alınca ve döndugumde yogun çalışınca derken o incecik kitap elimde surundu. Benımde elimde surunen kitaplarla arama giren sogukluk dogru orantılı olunca. O kitap hiç başlanmamış gibi oldu ve şu anda 2. sırada yerini aldı.
Kitabı Can yayınlarının D&R 5TL kampanyasından almıştım. Kırkmerak serisine ait bir kitapmış ve gerek kapagıyla gerekse ismiyle bende de merak uyandırmıştı. Teredutsuz aldım. Kitap şenlik listemde 21. Kategori olan 150 sayfadan az 8 kitap arasında yerini almıştı.

*Sıradaki 3. kitabım yine dayanamayıp okumaya başladığım ve şu anda yarısı okunmuş vaziyette bekleyen ve listemde 20. Kategori olan şimdiye kadar okumadığım dört yazardan Türk kadın yazar olan Nermin BEZMEN/Gönderilmeyen Aşk.
Kitabı yine Can yayınları 5 TL kampanyasından almıştım. Kırmızı kitap rengiyle ve içinde geçen "AŞK" kelimesiyle cezbetmişti. Bakalım okuyup bitince hakkında olumlu mu olumsuz mu bir blog yazısı olucak. Beni takip edin:)

*Sırdaki kitabım; Yine vazgeçilmezim olan Can Yayınları 5 TL kampanyasından aldıgım bir başka kitap olan ve listemde 4. Kategoride yer alan Olayların geçtigi yerin adının kitabın adına yansıdıgı bir kitap.
Cristina Comencını/İtalya'da Bir Turk Sevdim

*ve sıradaki diğer kitap ise Fuardan aldığım ve çok merak ettiğim Christina Daniels/Aamir Khan'ın İnanılmaz Yolculugu Benim Yolum
Aamir Khan filmlerini çok severek izledim ve filmlerindeki mesajlar oldukça güzeldi. Film konusunda seçici olduğunu dusundugum güzel bir oyuncu. Kitabını duyduğumda okumak istemiştim fuarda karşıma çıktığında ise 2 kitap arasında kaldığım için başka zaman okurum diye dusundugum kitap olmuştu. Fakat Martı yayınları standındaki sevecen bayan bu kitabı doğum gunumde patronum bana hediye etti ve çok severek okudum bence diğerini bırakın bunu alın deyince tereddütsüz aldım. Böylece 8. Kategori olan Başkasının sizin için seçtiği bir kitap olarak listeye girmeyi başardı.


Benim ilk beşim böyle
bu şekilde yazmak da ayrıca bir keyifli oldu.
Hadi bakalım herkesin sıradaki 5 kitabını merakla bekliyorum










3 yorum: