Aşkın dili, dini, rengi hele ki siyaseti hiç yoktur. Korkmayın, aşık olun ve aşkınızın arkasında durun...

17 Ocak 2016 Pazar

Rita Monaldi-Francesco Sorti/Salai'nin Yumurtası


Salai'nin Yumurtası Antalya kitap fuarında görup tereddut etmeden aldıgım ama ancak okumaya fırsat buldugum bir kitaptı. Hatta başlamış, vaktim olmadıgı için yarım bırakmıştım ki, kış okuma şenligi ile yeniden elime alıp en baştan okudugum bir kitap olmayı da başardı.
Kitap arka kapagında da yer alan bilgiler dogrultusunda Rita ve Francesco çiftinin yazdıkları nedeniyle vatikanın tepkisini çekmesi uzerine ulkelerinde yasaklanmıştır.
Kitapta Salainin tutanaklarından yola çıkılarak olması sizi bir maceraya suruklemesi yer yer kurgudan uzaklaştırıp gerçek mi acaba izlenimi yaratması (ki gerçek payı olan noktalar mevcut) kitabı daha da surukleyici hale getiriyor.
Gerçi duzenbaz sahtekar ve yalancı Salainin agzndan yazılmış olması kitapta yer yer argo bir dile yol açsada hatta bazen yeter artık Salai dedirtsede okunmaya deger.

Leonardonun birazcık özel hayatı hakkında bilgisi olanlar Salai yi tanır. Farklı kaynaklarda farklı farklı söz edilir Salaiden. Bilinen bir gerçek vardır ki Salai Leonardo'nun evlatlıgı olarak yanına aldıgı ve hizmetçisi ve çıragı olarak yetiştirdigi ama aralarındaki bagın hangi boyutta oldugu bilinmedigidir.

Bunun hakkında birçok kaynak mevcuttur.
Burdan emin olmadıgım yeterli araştırmayı yapmadıgım için paylaşmak istemedigim bilgilere net ortamından rahatça ulaşabilmeniz mumkun.

Kitap macera ve polisiye severlerinde ilgisini çekebilecek bir tadda olup tekrar söyluyorum okunmaya deger.

Pazar gununuz keyifli ve bol okumalı olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder