Aşkın dili, dini, rengi hele ki siyaseti hiç yoktur. Korkmayın, aşık olun ve aşkınızın arkasında durun...

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Kucuk Prens /Antoine Saint-Exupery


"Çöldeki pilot fil yutmuş boa yılanı çizdiginde, etrafındaki buyukler bir şapka gördu. Buyuklerin yorumları cansız ve donuk, hayalguçleri ise çoktan onları terk etmiş.Yetişkinler görmeyi ve hissetmeyi terkettigi için pilot bu muhteşem kariyerinden vazgeçti."





Fransız yazar Antoine Saint-Exupery tarafından yazılan kitap bir çocuk kitabı izlenimi yaratsada buyuklere yazıldıgı yadsınamaz.
Kucuk bir çocugun gözunden  gördunuz mu hiç dunyayı...
Bir hocamdan işitmiştimçocukların seviyesine inilmez çıkılır demişti epey etkilemişti beni o söz. İşte çocukların seviyesine çıktıgınız bir kitaptı kucuk prens.

Kucuk Presn artık özgur...
diye bir yazı okumuştum yakın zamanlarda 
Uluslarası Bern Sözleşmesi geregince, bir sanatçının yapıtlarının telif hakları ölumunun uzerinden 70 yıl geçince serbest kalıyormuş. Bu ögrendigim yeni bilgi ile 1944 yılında hayatını kaybeden Kucuk Prensin yazarı Antoine de Saint Exupery'in ölumunun uzerinden de 1 ocak itibariyle 70 yıl geçmiş oluyormuş ve Kucuk Prens  Avrupa Birligi'ne uye ulkelerin yanı sıra diger ulkelerdeki yayınevlerincede yayımlanabilecekmiş.

Bu yazı sayesinde bir de 2015 itibariyleölumunun uzerinden 70 yıl geçen ve telif hakları serbest kalan birkaç yazar ve ressama da ulaştım.
1. Wassily KANDİSKY
2.Edvard MUNCH
3.Ian Fleming
4.Edith SİTWELL
5.Piet MODRİAN
6.Felix NUSSBAUM
7.Flannery O'Connor

Ben CAN yayınlarından okudum ve kitaplıgımda bulunmasından dolayı buyuk keyifliyim. 
Bence her yetişkin 2 tane Kucuk Prens kitabı edinmeli.
Biri kendi kitaplıgına digeri bir kuçuk arkadaşımıza...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder